Unknown: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/somerset/public_html/vqmod/vqcache/vq2-catalog_view_theme_agnes_template_common_header.tpl on line 14 Общи условия
Background image
Навигация
Общи условия
Начало » Общи условия

Доставка и плащане

 1. ДОСТАВКА НА ПОРЪЧАНИ СТОКИ

 1.1. След като в Somersetbg.com постъпи поръчка от Потребител, консултант на електронния магазин обработва тази поръчка. Потребителят получава потвърждение по имейл за успешно приетата поръчка.

1.2. Поръчки в електронния магазин www.somersetbg.com се приемат 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата.

1.3. Работното време на консултантите на онлайн магазин somersetbg.com е oт понеделник до петък от 08:00 до 17:00 часа.

* Поръчки направени след 15 часа, се обработват на следващия работен ден.

*Поръчки направени събота, неделя и на официални празници се обработват в първия възможен работен ден.

1.4. Доставката на поръчана стока не се извършва в неделя и в официални празници.

1.4.1. Доставка - в срок до 5 работни дни от момента на потвърждаването на поръчката.

1.5. Продавачите в електронния магазин използват за извършване на доставки услугите на куриерска фирма “Рапидо”, като обичайните часове за доставка са в интервала от 9.00 до 17.30 часа.

1.6. Доставката се извършва до точно посочен от Потребителя адрес (независимо дали е жилищен, или е служебен) или до офис на куриерска фирма „Спиди“ в съответния град.

1.7. Цените за доставка с куриерска фирма „Рапидо“ са:

- Цена за доставка – 4,50 лв

- За поръчки над 80 лв. – БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

 1.8. За момента доставки се извършват САМО на територията на България.

1.9. Ако Потребителят не осигури достъп и условия за предаване на стоката на посочения адрес в посочения срок или не отиде до посочения офис на куриерска фирма „Спиди“, така че да получи в срок стоката, ако е избрал тази опция, Продавачът се освобождава от задължението да изпълни заявената доставка.

 

  1. ПЛАЩАНЕ

 2.1. Заплащането на поръчаната стока може да се извърши по два начина, като независимо от избрания начин на плащане, сумата за заплащане е една и съща и не се начисляват допълнителни такси за обработка на плащането.

2.1.1. Чрез „наложен платеж” - плащане в брой на куриера при доставката

Това е услуга, която предоставя максимално удобство и надеждност за клиента, като заплащането на поръчан продукт се осъществява в момента,  когато куриер ви посети на посочен от Вас адрес или отидете до офис на „СПИДИ“ и куриер Ви предаде стоката.

2.1.2. Чрез E-pay

За да използвате системата на Epay е необходимо да имате регистрация в - www.epay.bg
Ние ще получим информация за постъпилото плащане и ще стартираме изпълнението на вашата поръчка.

 

  1. ОТКАЗ ОТ ДОГОВОРА. РЕКЛАМАЦИЯ

3.1. Потребителят има право на рекламация или връщане на закупена от електронния магазин стока в рамките на 7 дена от получаване на стоката.

3.2. Отказ от договора може да се направи и пред куриера при доставяне на стоката, ако стоката е доставена след срока по причини, които са извън Потребителя и не се дължат на непреодолима сила.

3.3. При отказ от договора Потребителят е длъжен да върне закупената стока в ненарушен търговски вид и със запазен етикет.

3.4. При отказ от договора, ако Потребителят е заплатил стоката, му се възстановява платената сума за върнатата стока по посочена от него банкова сметка в срок от 15 /петнадесет/ дни след връщането на стоката. Суми не се възстановяват, докато Потребителят не върне стоката. Ако стоката не бъде върната в срока от 7 дена, отказът от договора не произвежда действие.

3.5. Рекламация се прави, когато закупената стока не съответства на договореното между страните по договора за продажба. Несъответствието в договореното между страните може да се изразява в:

    - производствени дефекти на стоката;

    - констатирани липси на части от стоката;

    - изпратена е грешна стока, различна от поръчаната;

    - повреда на стоката при транспортирането.

3.6. Рекламацията може да се предяви пред „СЪМЪРСЕТ” ЕООД на посочения имейл адрес somersetbg@gmail.com, като едновременно с това Потребителят трябва да върне стоката в 7 дневен срок.

3.7. При рекламация Потребителят може да избере замяна на конкретния артикул за същия без дефекти или връщане на стоката срещу възстановяване на платената сума. Консултант на електронния магазин може да предложи замяната на артикула да е със съвсем друг артикул при изравняване на цените– или Потребителят доплаща, ако новият артикул е по-скъп, или се предлагат два артикула за същата цена. На Потребителя не се възстановява разликата между заменения и новия артикул, ако цената на новия артикул е по-ниска от платената от Потребителя цена.

3.8. Връщането на стоката при рекламация, в случаите извън фабричен дефект или повреди при транспорта, се осъществява при следните условия:

    - Запазен добър търговски вид (стоката не е скъсана, надраскана, отваряна, изполвана).

    - Не са налице повреди, причинени от неправилна употреба.

    - Запазена оригинална опаковка и етикет.

 

3.9. Връщането на стока, било при отказ от договора, било при рекламация, може да се направи по начина и на адресa посочени върху стоковата разписка, с която Потребителят е получил поръчката.

3.10. При замяна на стоки транспортните разходи са за сметка на Потребителя и в двете посоки, освен ако замяната се е наложила по вина на електронния магазин. В случай, че клиентът желае да замени или върне продукт, това може да стане с куриерска фирма  „Спиди“.

В случай, че в населеното място на Потребителя няма офис на куриерска фирма „Спиди“, то той трябва да се свърже с Продавача на телефон 02/ 400 55 00 за уточняване на подробностите по връщането на стоката.
 

 

Общи условия

Тези Общи условия уреждат взаимоотношенията между Продавачите и Потребителите (клиентите), които ползват елетронния магазин  Somersetbg.com за покупка на стоки. С натискането на обект, картинка, линк (различен от този на Общите условия) или бутон, разположен на уебсайта Somersetbg.com cе счита, че Вие приемате или сте съгласни с описаните по-долу Общи условия. Настоящите Общи условия са съобразени с изискванията на Закона за защита на потребителите (ЗЗП), както и с другите нормативни актове, действащи в Република България.

1. ДЕФИНИЦИИ

„ПРОДАВАЧ” е интернет сайтът www.somersetbg.com, който е собственост на “СЪМЪРСЕТ” ЕООД и служи за виртуална платформа за продажба на стоки. Продавачът е лицето, с което Потребителят сключва договор за продажба от разстояние на конкретна стока (артикул) в електронния магазин.

„ПОТРЕБИТЕЛ” e дееспособно лице, което се е съгласило с настоящите Общи условия във връзка със заявяването и закупуването на предлаганите в електронния магазин стоки.

„ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН” е интернет сайтът www.somersetbg.com, който служи като виртуална платформа за предлагане на стоки за продажба и за постигане на съгласие между ПРОДАВАЧ и ПОТРЕБИТЕЛ за поръчка и покупко-продажба на конкретна стока (артикул).

Продажбите на стоки през онлайн магазина Somersetbg.com се осъществяват от търговско дружество „СЪМЪРСЕТ” ЕООД , с регистрационен номер: 203487693,  със седалище и адрес на управление: гр. София, бул. Христо Смирненски 50 и определя настоящите Общи условия, при които се продават стоките. „СЪМЪРСЕТ” ЕООД и има пълните права едностранно да променя съдържанието на Интернет сайта, както и начините на достъп до него.

„ПОРЪЧКА” е направената от Потребител заявка към електронния магазин за покупка на една или повече конкретни стоки (артикули). Поръчката се опакова и изпраща по куриер към предварително посочен в поръчката от Потребителя адрес, след като бъде одобрена по имейл или телефон. Одобрението по имейл става с изпращане на имейл (електронно писмо) за потвърждение. Одобрението по телефон става след обаждане от служител на онлайн магазина за потвърждение.

„ДОГОВОР ЗА ПРОДАЖБА” е сключеният от разстояние чрез настоящия електронен магазин договор за покупко-продажба на стока между Продавач и Потребител.

„КУРИЕР” е търговец, който физически доставя закупената стока до посочен от Потребителя адрес и работи при изискванията на Закона за пощенските услуги.

„БРОШУРА / ИЗВЕСТИЕ” са електронни информационни съобщения, отнасящи се до продавани в електронния магазин стоки през определен период от време, които може да са поместени на Интернет страницата, а може и да се изпращат по електронната поща на Потребител.

 

 2. УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ЕЛЕКТРОННИЯ МАГАЗИН

2.1. Разглеждането на електронния магазин somersetbg.com е напълно свободно и достъпно от всички точки на света.

2.2. За да се пазарува от електронния магазин www.somersetbg.com, не е необходима регистрация. Регистрирането е за улесняване на потребителя, напълно безплатно е и става като се попълни формата за регистрация. При покупка, всеки потребител, без значение дали е регистриран или не е регистриран, трябва да остави име, електронна поща (e-mail), телефон и адрес за доставка.

2.3. „СЪМЪРСЕТ” ЕООД е регистриран администратор на лични данни по смисъла на Закона за защита на личните данни (ЗЗЛД) и има правото да събира, обработва и ползва личните данни на своите потребители с оглед нуждите на електронния магазин, като същевремнно има задължението да опазва в тайна тези лични данни, да не ги използва за други цели, нито да ги предоставя на трети лица, с изключение на Продавачите в магазина.

2.4. В електронния магазин www.somersetbg.com на всяка стока е посочена цената, основните характеристики на стоката и допълнителна информация, целяща подпомагането на направата на информиран избор при покупката на продукта. Също така, на всяка страница на представена стока има възможност Потребители на www.somersetbg.com да дават мнения и оценки, касаещи дадената стока.

2.5. Всички посочени на сайта цени са в лева с включен ДДС.

2.6. На страницата вдясно до всеки продукт стоят бутони „Добави в кошница“. Натискането на бутон „Добави в кошница“ записва избрания продукт във виртуална пазарска кошница на Потребителя. Чрез натискане на бутон „Кошница“ потребителят може да разглежда съдържанието на виртуалната пазарска кошница, да добавя нови продукти или да премахва тези, които не желае. След натискане на бутон „Плащане“ се появяват полета за въвеждане на данните на клиента, данните за доставка и повторен преглед на виртуалната пазарска кошница. Поръчката се активира чрез натискане на втория бутон „Плащане“.

 

3. ПОРЪЧКА НА СТОКИ

3.1. За да се направи поръчка до електронния магазин, Потребителят трябва да посочи:

3.1.1. валиден адрес на своя електронна поща;

3.1.2. вярно попълнен адрес за доставка на стоката и фактуриране;

3.1.3. вярно попълнени данни за контакт– две имена, телефон.

3.2. Поръчката се активира, т.е. заявява се до електронния магазин чрез натискане на втория бутон „Плащане“- намиращ се под данните за доставка на поръчката, който бутон се появява, след като първо е добавен в кошницата  поне един продукт и е натиснат първият бутон „Плащане”.

3.3. При успешно направена поръчка, Потребителят получава потвърждение на поръчката чрез електронно писмо на посочения от него имейл. В потвърждението по имейл се посочва поръчаната стока, номерът на поръчката, датата и часът, в който е направена поръчката. Потвърждение по телефон се извършва само ако е необходима допълнителна информация или уточнение относно поръчката.

3.4. В случай, че поръчаната стока (конкретен модел) не е в наличност, консултантът уведомява Потребителя. Ако Потребителят не се съгласи поръчката да се отнесе за друга стока (аналогичен модел), поръчката може да бъде анулирана.

3.5. Поръчки в електронния магазин www.somersetbg.com се приемат 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата.

3.6 Работното време на консултантите на онлайн магазин somersetbg.com е:

От понеделник до петък от 08:00 до 17:00 часа.

* Поръчки направени след 15 часа, се обработват на следващия работен ден.

*Поръчки направени събота и неделя и на официални празници се обработват в първия възможен работен ден.

3.7. Поръчки, получени без коректни данни на купувача (Потребителя) или липсващи такива, се анулират, ако Прoдавачът не получи коректните данни до 48 часа след постъпването на поръчката.

3.8. Потребителят може да откаже направена поръчка, без да е необходимо да упоменава причини за отказа.

3.9. Отказ на поръчка може да се направи по телефона или чрез електронно писмо (имейл) до посочения в сайта имейл адрес - електронна поща: somersetbg@gmail.com. За да е валиден отказът, Потребителят трябва да предостави: номера на направената поръчка, телефонния номер, оставен в поръчката, двете си имена, с които е направил поръчката, имейл адреса (електронната поща), с който е регистриран в сайта, цената на поръчката.

 

4. ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ПОТРЕБИТЕЛЯ

Потребителят има право да разглежда, поръчва и получава Стоките от Сайта по реда и условията посочени в него.

Потребителят има право да се информира за състоянието на своята Поръчка.

Потребителят има право на доставка на заявената Стока / Стоки на посоченият адрес за доставка, след потвърждение по телефона или e-маил извършено от оператор на Somersetbg.com .

Потребителят носи пълна отговорност за опазването на своето потребителско име и парола, както и за всички действия, които се извършват от него или от трето лице чрез използване на потребителското име и паролата. Потребителят е длъжен незабавно да уведомява  Somersetbg.com  и съответните власти за всеки случай на неправомерен достъп чрез използване на неговото потребителско име и парола, както и винаги, когато съществува опасност от такова използване.

Потребителят е длъжен да заплати цената на Поръчката си според обявения в Сайта начин.

Всеки Потребител, независимо дали е направил Поръчка или не, се задължава при ползване на Услугите:

• Да не нарушава и да зачита правата и свободите на гражданите, съгласно Конституцията, законите на Република България и международни актове, по които тя е страна, правилата на морала, добрите нрави и Интернет етиката при ползване на предоставяните от  Somersetbg.com  Услуги;

• Да не нарушава чужди имуществени или неимуществени, абсолютни или относителни права и интереси, като право на собственост, право на интелектуална собственост и др.;

• Да уведомява незабавно Somersetbg.com и съответните власти за всеки случай на извършено или открито нарушение при използване на предоставяните Услуги;

• Да не зарежда, изпраща, предава, разпространява или използва по какъвто и да било начин и да не прави достояние на трети лица софтуер, компютърни програми, файлове, приложения или други материали, съдържащи компютърни вируси, системи за неоторизиран отдалечен контрол, компютърни кодове или материали, предназначени да прекъсват, затрудняват, нарушават или ограничават нормалното функциониране на компютърен хардуер или софтуер или телекомуникационните съоръжения или имащи за цел неоторизирано проникване или достъп в чуждестранни ресурси или софтуер;

• Да не извършва злоумишлени действия.

 

5. ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ПОТРЕБИТЕЛЯ SOMERSETBG.COM

Somersetbg.com няма задължението и обективната възможност и не контролира начина, по който Потребителите използват предоставяните Услуги.

Somersetbg.com има право, но не и задължение, да запазва материали и информация, използвани / разположени на сървъра на  Somersetbg.com или направени достояние на трети лица от Потребител, и да ги предоставя на трети лица и съответните държавни органи в случаите, когато това е необходимо за запазване правата и законните интереси, собствеността и сигурността на Somersetbg.com, както и на трети лица, в случаите на предявени искове във връзка с нарушаване на техни права по повод на използвани или разпространени информация или материали, както и в случаите, когато материалите или информацията са изискани от държавни органи, по силата на изрична законова разпоредба. 

Somersetbg.com има право по всяко време, без уведомяване на Потребителя, когато последният ползва Услугите в нарушение на настоящите условия, както и по преценка на Somersetbg.com, да прекратява, спира или променя предоставяните Услуги. Somersetbg.com не носи отговорност спрямо Потребителите и трети лица за претърпени вреди и пропуснати ползи, настъпили вследствие прекратяването, спирането, променянето или ограничаването на Услугите, изтриването, модифицирането, загубването, недостоверността, неточността, или непълнотата на съобщения, материали или информация, пренасяни, използвани, записвани или станали достъпни чрез Somersetbg.com.

Somersetbg.com  може да осигури публикуване в тематичните рубрики на магазина на хипер-връзки към други Интернет страници и ресурси. Somersetbg.com не носи отговорност за претърпени вреди и пропуснати ползи, произтекли във връзка с използването, достъпа или достоверността на тези материали и съдържание. Потребителят носи пълна отговорност за всички причинени вреди на Somersetbg.com и трети лица вследствие използване или достъп до тези Интернет страници и ресурси.  

Somersetbg.com не носи отговорност за вреди, причинени върху софтуера, хардуера или телекомуникационните съоръжения или за загуба на данни, произтекли от материали или ресурси, търсени, заредени или използвани по какъвто и да било начин посредством предоставяните Услуги. Съветите, консултациите или помощта, оказани от специалистите и служителите на  Somersetbg.com във връзка с ползването на Услугите от Потребителите, не поражда каквато и да било отговорност или задължения за Somersetbg.com.

Потребителят е длъжен да обезщети Somersetbg.com и всички трети лица за всички претърпени вреди и пропуснати ползи, включително за всякакви разходи и платени адвокатски възнаграждения, настъпили вследствие на предявени искове и / или платени обезщетения на трети лица във връзка с Интернет страници, хипер-връзки, материали или информация, които Потребителя е използвал, разположил на сървъра на Somersetbg.com, изпращал, разпространявал, направил достояние на трети лица или направил достъпни чрез Somersetbg.com в нарушение на закона, настоящите Общи условия, добрите нрави или Интернет етиката. 

Somersetbg.com има право ежеседмично да праща писмо с новини до Потребителите на сайта. Това писмо съдържа в себе си актуални промоции, нови продукти, новини за предстоящи празници, свежи идеи за подаръци и др. Somersetbg.com няма право да изпраща това писмо до Потребители, които категорично са заявили, че не желаят да го получават.

Somersetbg.com има право да събира и използва информация относно своите Потребители.

Информацията по предходния член може да бъде използвана от Somersetbg.com, освен в случай на изрично несъгласие на Потребителя, изпратено на следния e-mail адрес somersetbg@gmail.com. Somersetbg.com събира и използва информацията за да подобрява предлаганите Услуги. Всички цели, за които  Somersetbg.com ще използва информацията ще бъдат съобразени с българското законодателството, приложимите международни актове, добрите нрави и Интернет етиката.

Somersetbg.com гарантира на своите Потребители конфиденциалността на предоставената информация и лични данни. Последните няма да бъдат използвани, предоставяни или довеждани до знанието на трети лица извън случаите и при условията, посочени в настоящите Общите условия.

Somersetbg.com има право да инсталира върху компютрите на Потребителите cookies. Те са текстови файлове, които се запазват от Интернет страницата върху твърдия диск на Потребителя и позволяват възстановяване на информация за Потребителя, като го идентифицират и позволяват проследяване на действията му, Интернет страниците, които посещава, хипер-връзките, които използва, информацията, която използва и записва и други.

„СЪМЪРСЕТ" ЕООД е администратор на интернет сайта и съответно на полето за мнения и обсъждания, като в изпълнение на тази функция може да премахне всякакви нецензурни и обидни квалификации, нарушаващи морала и добрия тон.

 

6. Уведомления

Доколкото изрично не е указано друго, всички уведомления, свързани с предоставяне на Услугите чрез Сайта се извършват на телефоните / адресите за контакти, обявени на видно място в Сайта и респективно на посочените телефон / адрес за контакт на Потребителя. Направените по този начин уведомления се считат за надлежно получени до доказване на противното.

 

7. Условия за копиране на информацията

Забранява се копирането на текстове от www.somersetbg.com и поставянето им в други уеб сайтове и онлайн магазини без писмено съгласие на „СЪМЪРСЕТ” ЕООД или да се цитира източникът, като се постави следният текст: „Източник: онлайн магазин за натурална козметика www.somersetbg.com”, като онлайн магазин за натурална козметика www.somersetbg.com” следва да бъде линк към http://somersetbg.com.

 

8. Отговорност

8.1. Отговорност за недостатъци на стоката, за изпълнение на договора за продажба от разстояние, както и за възстановяване на платени суми, носи Продавачът на стоката. Той е длъжен да предостави заедно със стоката и информация на хартиен носител, която да спомогне Потребителя при упражняване на правата му.

8.2. „СЪМЪРСЕТ” ЕООД не носи каквато и да е отговорност пред трети лица, ако такова лице сметне, че публикувана на електронния магазин информация нарушава нечии авторски права или други права на интелектуалната собственост.

 

9. Брошури и известия

9.1. Когато Потребител се регистрира в електронния магазин, като създаде Профил на Интернет страницата, приемайки Общите условия, или се запише за своята безплатна е-книга „6 тайни на красивата кожа“, той се съгласява да получава на електронната си поща и на мобилния си телефон брошури и/или известия от „СЪМЪРСЕТ” ЕООД, както и съобщения относно поръчки на стоки и потвърждения за промяна на неговите данни.

9.2. Потребителят може да се откаже от получаване на брошури и/или известия на електронната си поща и на мобилния си телефон по всяко време, чрез използването на специално направената интернет връзка, която се съдържа във всяка брошура и/или известие – бутона „отписване” или чрез свързване със „СЪМЪРСЕТ” ЕООД на посочения имейл somersetbg@gmail.com с изрично искане за неполучаване на брошури и/или известия.

9.3. Ако след направен отказ от получаване на брошури и/или известия, Потребителят направи поръчка, счита се, че отново се е съгласил да получава брошури и/или известия.

9.4. „СЪМЪРСЕТ” ЕООД си запазва правото да избира към кого да изпраща брошури и/или известия, както и да премахне от своята база данни Потребител, който е дал своето съгласие да получава брошури и/или известия.

 

10. Изменение на Общите условия

Общите условия могат да бъдат променяни по всяко време от Somersetbg.com, като същия се задължава да уведоми Потребителя за промени в Общите условия, като публикува в Сайта съобщение за измененията и даде достатъчен срок за запознаване с тях. В дадения срок, ако Потребителят не заяви, че отхвърля промените, то той се счита обвързан от тях. В случай, че Потребителят заяви в срока, че не е съгласен с промените, то  Somersetbg.com има право веднага да спре или прекрати предоставянето на Услугите към Потребителя, като възникналите до този момент задължения подлежат на изпълнение.

Настоящите Общи условия са приети от управителя на „СЪМЪРСЕТ“ ЕООД и последната промяна в тях е от 04.05.2015 г.